søndag den 16. marts 2014

Foodlab

Foodlab
Vi har pt haft 4 foodlab timer - alle med forskellige emner. Emnerne har været fedt, protein, kulhydrater og energi. I alle timerne bliver der kokkereret forskellige rettet, hvor på nogle er lavet ud fra de normale opskrifter, mens andre retter enten er blevet reduceret eller fået tilføjet ekstra makronæringstoffer.
fx, den sidste time handlede det om energi, og en gruppe lavede derfor forskellige milkshakes, både på pulver men også forskellige friske råvarer. Derpå smagte vi forskellen på den, og kiggede på næringsindholdet - da det kunne være relevant for forskellige patient grupper at milkshaken indeholdte meget energi, protein osv.

Faget er ikke et vi har på studiet i Danmark, derfor er det ret spændende. Problemet er bare at vores portugisiske medstuderende har svært ved at inddrage os - så vi står og føler os lidt overflødige. Og når de så inddrager os et det somom det er et lære/elev forhold, hvor vi skal have skåret alt ud i pap - men har fået at vide af vores portugisiske tutor, at sådan er de også overfor hinanden. Ikke lige noget jeg er vant til hjemme fra Danmark, hvor det mere er et ligeværdigt forhold mellem studerende. Det sjoveste ved timerne (ud over at smage på maden!!) er at de oftest ikke ved hvad de laver, så de fjoller bare rundt, og maden bliver nogle gange brændt på grund af manglende koncentration og madlavningsegenskaber. Men de er utrolig søde og vil gerne snakke, når de overkommer deres generthed - ikke alle er lige gode til engelsk, så for nogen er det en stor udfordring.

/L

Ingen kommentarer:

Send en kommentar