onsdag den 11. juni 2014

Praktik + eksamens periode

Mandag
Vi skulle i praktik i denne her uge også, men skolen havde nogle problemer med det oprindelige sted vi skulle hen, så derfor måtte de hurtig finde et nyt sted til os. Vi fik derfor at vide i dag at vi skal i praktik ved et catering firma onsdag og torsdag i den her uge.
I dag var vi til vores første eksamen i foodlab, hvor vi havde valgt to retter (hovedret og dessert), som vi skulle reducere kcal indtaget med 50% ved brug af forskellige teknikker.
Eksamen startede kl. 17 og varede til 20.20 ca. Vi var 13 mennesker i køkkenet, så det var en meget stressende start - da alle løb rundt mellem hinanden. Men da vi ligeså stille fik fundet de ting vi skulle bruge, og begyndt at lave maden, kom der mere ro på for mig vedkommende. Vi lavede lasagne og jordbær grød (rød-grød-med-fløde), så det var to meget simple retter, som ikke tog mere end 1½ at lave. Vi var derfor færdig i god tid. Da alle var færdige skulle vi præsentere vores retter og fortælle hvilke metoder vi havde brugt til reduktionen, samt læren + en cencor smagte på vores retter og gav vurdering. Efterfølgende kunne vi smage alle retter.
Hvis jeg skal være ærlig, synes jeg vores retter smagte bedst! De andre retter var meget tørre gundet kcal reduktionen. Så det var da en succes når vores retter var så simple.

Desuden fik vi meget positiv respons af de medstuderende over vores retter! :-)
Efter eksamen tog jeg hen til nogle venner.

Tirsdag
Dagen gik med at skrive foodsafety rapport

Onsdag
Vi skulle starte praktik i dag ved catering firmaet ITAU, som er et catering firma. Firmaet har stået for madservicen på 2 af de hospitaler vi har været i praktik ved (cascais & estafania).
Vi skulle mødes med diætist Elsa ved deres hovedkontor kl. 9, men da vi mødte op, viste det sig at vi skulle følge en anden diætist, Sophia istedet.
Først kørte vi med hende ud til et hospital og fik en gennemgang af køkkenet, samt forskellige tjeklister. Derefter kørte vi ud til Siemens, hvor vi igen blev vist rundt i køkkenet og kantinen. Køkkenet var ret lille i betragtning af hvor mange medarbejdere de serverede for - 2000 mennesker. Men de fik det til at fungere. Vi spise frokost på siemens, og kørte derefter ud til 2 universiteter for at se køkkenerne. Efter det fik vi fri.
Om aften var jeg ude og spise sushi med en masse fra Norge.

Torsdag
Vi blev samlet op ved metrostationen ved colombo og kørte ud til siemens igen, da vi sammen med en anden studerende for ITAU firmaet skulle gennemgå 2 tjeklister. Det tog en times tid at gennemgå dem, da hun skulle oversætte og forklare de forskellige kontrol sprøgsmål.
Derefter var vi nede i køkkenet igen og se hvordan de lavede alle desserterne - som havde deres helt eget tilberedning rum i køkkenet! Efter det var vi så heldige at få lov til at komme med op i V.I.P køkkenet, hvor cheferne spiser. Hernede er det normalt at cheferne ikke spiser sammen med medarbejderne.
I V.I.P køkkenet anrettede en dygtig kok tallerkerne og så blev de serveret for cheferne. Vi fik lov til at smage de forskellige retter. Forret: blæksprutte salat, hovedret: steaks med tilbehør, dessert: en special portugisisk dessert med frugt (lignede meget vores dansk roulader!). Det var super lækkert med, men jeg synes nu stadig det er underligt at der er et V.I.P område til cheferne og de ikke spiser sammen med deres medarbejdere.
Det var meningen at vi skulle være hentet ved 2 tiden af sophia og hun skulle have vist og køkkenet på en privat skole, men hun blev forhindre i det. Så efter frokost på siemens blev vi kørt tilbage til metro stationen af den studerende, som havde vist os rundt.

Fredag
Foodsafety rapporten skulle afleveres i dag, så formiddagen blev brugt på at læse den igennem og smide kildehenvisninger ind. Derefter blev den sendt.
kl. 15.30 havde jeg human nutrition eksamen, hvor jeg fik en case, som skulle udregnes og laves en madplan til. Det tog en 2 timers tid at lave det. Carsten og jeg var derefter nede og fejre det med en milkshake og burger.
Om aftenen var jeg i byen med nogle venner.

Lørdag
Afslapning hele dagen, da jeg havde migrene.
Det forsvandt dog hen af aftenen, så jeg tog i byen med de andre - dog uden at drikke.

Søndag
Studerede sammen med en ven om formiddagen og tog i parken om eftermiddagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar